ARPP si FROPP anunta deschiderea in octombrie 2019 a cursului de formare complementara in psihoterapie psihanalitica

CURSUL ARE O DURATA DE 4 ANI SI ESTE ALCATUIT DIN 3 MODULE SUCCESIVE:

  • Notiuni fundamentale si evolutia teoriei psihanalitice – 2 ani

  • Psihopatologia psihanalitica – 1 an

  • Tehnica psihoterapiei psihanalitice – 1 an

Cursul teoretic este parte a procesului de formare in psihoterapie psihanalitica, alaturi de analiza personala si practica in supervizare. Practica in supervizare poate incepe dupa anul 2 al cursului teoretic si nu mai tarziu de anul 4, presupune 2 supervizari de minimum 2 ani fiecare, iar supervizarea este asigurata de supervizori certificati de ARPP si CPR, care sunt si autorii cursului.

Intrarea in supervizare presupune certificarea ca terapeut in supervizare de catre CPR, posibila dupa parcurgerea a doi ani de curs.
Practica in supervizare continua dupa finalizarea cursului teoretic sub evaluarea Comisiei profesionale a ARPP, pana la incheierea acesteia si obtinerea certificarii de psihoterapeut in psihoterapie psihanalitica in practica independenta, certificat de ARPP si CPR.

Conditii de admitere:

  • absolvirea facultatilor de medicina, psihologie, asistenta sociala, sociologie sau facultati asimilate

  • desfasurarea in curs (minim 1 an) a unei terapii psihanalitice sau analize personale cu o frecventa de minimum 2 sedinte pe saptamana cu unul din terapeutii formatori acreditati de ARPP, SRP.

Admiterea la curs se va decide in urma a 2 interviuri de evaluare ce se vor desfasura incepand din aprilie 2019

Cursul se va desfasura in timpul zilelor de sambata, o data la 2 saptamani, din octombrie pana la sfârsitul lunii iunie in cei 4 ani. Sunt incluse un numar total de 500 de ore de cursuri si seminarii teoretice.

Costul cursului: echivalentul in lei a 750 euro pe an in două rate (tariful nu include supervizarile de practica a psihoterapiei).

Inceperea cursului va avea loc in octombrie 2019 (la o data anuntata din timp).
 
Informatii suplimentare si inscrieri anexand cele de mai jos la adresa:
sandalepoiev@yahoo.com

1.  Curriculum Vitae care sa contina date despre:

·       Experienta clinica (descrieti toate stagiile si modulele de formare urmate)

·       Alte experiente profesionale

·   Raport al psihoterapiei psihanalitice/analizei personale (includeti perioada, frecventa saptamanala, numar aproximativ de ore, numele si apartenenta profesionala a terapeutului).

2. Scrisoare de intentie care include o istorie personala si o detaliere a motivelor pentru care ati decis sa deveniti psihoterapeut psihanalitic).


Data limita de inscriere: 1 septembrie 2019.