CURSUL TEORETIC DE FORMARE ORGANIZAT DE ARPP 

Se desfășoară timp de 4 ani și este alcătuit din 3 module succesive:

• Noțiuni fundamentale și evoluția teoriei psihanalitice – 2 ani

• Tehnica psihoterapiei psihanalitice – 1 an

• Psihopatologia psihanalitică – 1 an

Cursul teoretic este parte a procesului de formare în psihoterapie psihanalitică, alături de analiza personală și practica în supervizare. Intrarea în supervizare presupune certificarea ca terapeut în supervizare de către CPR conform legislației în vigoare la data solicitării acestui drept și este asigurată de supervizori certificați de ARPP și CPR, care sunt și autorii cursului.

Practica în supervizare continuă dupa finalizarea cursului teoretic și admiterea în ARPP după evaluarea Comisiei profesionale a ARPP, până la încheierea acesteia și obținerea certificării de psihoterapeut în psihoterapie psihanalitică în practica independentă, certificat de ARPP și CPR.

Condiții de admitere:

• absolvirea facultatilor de psihologie sau absolvirea de studii universitare în domenii conexe psihologiei - medicină/ psihopedagogie/filosofie/teologie/asistență socială, după completarea studiilor de bază cu modulul complementar conform legislației Colegiului Psihologilor din Romania;

• desfășurarea în curs (de minim 1 an) a unei terapii psihanalitice sau analize personale cu o frecvență de minimum 2 ședințe pe săptămână cu unul din terapeuții formatori acreditați de ARPP / SRP.

Admiterea la curs se decide în urma unor interviuri de evaluare.

Cursul se desfățoară în timpul zilelor de sâmbătă, o dată la 2 săptămâni, din octombrie până la sfârsitul lunii iunie în cei 4 ani. Sunt incluse un număr total de 500 de ore de cursuri și seminarii teoretice și se impune un număr echivalent de ore de studiu individual.

Începerea ciclului următor de formare va avea loc în octombrie 2025 (la o data anunțată din timp). Solicitările de înscriere vor putea fi trimise începând din 15.02 2025 până în 15.05.2025 și vor include:

1. Curriculum Vitae care să includă date despre:

• Experiența clinică (descrieți toate stagiile și modulele de formare urmate);

• Alte experiențe profesionale;

• Raport al psihoterapiei psihanalitice/analizei personale (includeți perioada, frecvența săptămânală, număr aproximativ de ore, numele și apartenența profesională a terapeutului).

2. Scrisoare de intenție care include o istorie personală și o detaliere a motivelor pentru care ați decis să deveniți psihoterapeut psihanalitic).

_____

* Conform normelor CPR, absolvenții de facultăți asimilate au obligația completării studiilor universitare cu un pachet de discipline universitare de specialitate. Mai multe detalii găsiți consultând secțiunea normative de pe pagina noastră de web.